Про це в інтерв'ю «Громадському» сказала радниця міністерки освіти і науки Іванна Коберник.

«Мені важко коментувати речі, коли декан говорить такі ненаукові речі. Насправді, якщо іти за її логікою, вона не мала права працювати деканом у виші, бо за її логікою її місце на кухні», – зазначила представниця Міносвіти.

Як уже повідомлялося, кандидат педагогічних наук, декан факультету природничо-географічної освіти та екології Національного педагогічного університету імені Драгоманова Ганна Турчинова назвала зауваження міністерських «експертів» щодо шкільних підручників «гомодиктатурою» і «мракобєсієм».

«Проаналізувавши цю експертну раду, піймала себе на думці, що зараз в експерти йдуть усі кому не лінь. Тут ви побачите і лаборантів (правда, невідомо навіть, якої кафедри), і вчителів якогось гендерного інформаційно-аналітичного центру «Крона» (що це за центр?), і асистентку факультету соціології, і благодійну організацію «Мережа» (знов питання: що це?), і координатора від «Амнесті Інтернешнл», і завідувача бібліотеки. В мене питання : хто ці люди? Чому вони мають право проводити рецензування підручників? Чому взагалі підручники мають проходити незрозумілу гендерну експертизу? Хто обирав цих людей і за яким принципом це здійснювалось?» – написала Турчинова.

На цю тему читайте також: «Шобло україноненависників взялося підривати національні основи держави»

 

 


 

ІА "Вголос": НОВИНИ