Про це повідомляють «Подробиці».

В обласній дитячій лікарні Влада – з опіками стравоходу. Їй боляче ковтати навіть воду. Так дівчинку «пролікували» у Павлоградській лікарні. Там Владі діагностували запалення підшлункової залози. В перший же день лікування медсестра замість пігулок – дала їй дезінфікуючий засіб.

«Зробила ковток – почало все палити. Я кажу, що мені боляче. Вона каже: ну як? не може бути такого! Вона як подивилась, що мені дала, ахнула. Сказала, що мене з роботи зараз як попруть. Мене просто повели блювати, підносили все воду, воду, воду. Мені все пекло, горло, ніс, шлунок», – каже Влада, постраждала.

Шлунок Владі промивали три години. Лише коли приїхала мати, дівчинку відвезли швидкою до обласної дитячої лікарні. Як з'ясувалося, замість ліків – їй дали дезінфікуючий засіб. Телефоном медсестра, яка переплутала препарати, пояснити нічого не змогла. Валентину Сиротченко вже відсторонили від роботи.

«Вибачте, не можу, я знервована. У лікарню попаду. Мені погано дуже і так», – говорить Валентина Сиротченко, медсестра дитячого відділення Павлоградської міської лікарні №1.

У лікарні проводять службове розслідування. Поки від роботи відсторонені і головний лікар, і завідувач дитячим відділенням. Призначені виконувачі обов'язків – виправдовують медсестру: мовляв, пакетики з лікарським препаратом і дезінфікуючим засобом – ззовні майже однакові, і обидва – у вигляді гелю.

«Ось так ось положла все сюди, а потім звідси ж і брала. Там же не тільки ці ліки, там і інші ліки брали», – говорить Лідія Василенко, т.в.о. завідувача дитячим відділенням Павлоградської міської лікарні №1.

«Людина переживає, людина точно так само переживає, як би і ви вели себе в цій ситуації. Складна ситуація, вкрай складна, неприємна», – говорить Надія Івашечкіна в. о. головного лікаря Павлоградської міської лікарні №1.

А от чому дезінфікуючий засіб зберігався разом із медикаментами – з'ясовують правоохоронці.

«Зараз поліція проводить невідкладні слідчі дії, для того, щоб найближчим часом повідомити цьому працівнику про підозру і в подальшому обрати міру запобіжного заходу», – говорить Ганна Старчевська, начальник відділу комунікації ГУ Нацполіції у Дніпропетровській області.

Стан дівчинки нині – середньої тяжкості. У лікарні вона пробуде ще щонайменше 10 днів.

«Отримує антибактеріальну терапію, протизапальну терапію, гормональну терапію. Планується проведення контрольної гостроскопії», – говорить Олександр Гладкий завідувач відділення реконструктивної хірургії обласної дитячої лікарні.

Постраждала Влада та її мати сподіваються, що винних – покарають. Якщо поліція доведе недбальство медсестри – їй загрожує до 3 років тюрми.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ