Про це заявив Генеральний прокурор України Юрій Луценко в інтерв'ю УП.

«Все далеко не так. Я тебе зараз візьму за руку, ми зайдемо на один з поверхів, постукаєш у двері і сам запитаєш, де вони живуть», - сказав Луценко у відповідь на слова журналіста про чималі статки прокурорів.

На думку Голови ГПУ українці сприймають прокурорів, як вищу касту, бо журналісти пишуть про них тільки негатив.

«Чому ви не пишете, що прокурор з Луганської області, який вийшов з-під окупації, не взяв 100 тисяч баксів? У нього немає ні чорта, навіть общаги. У мене десятки прокурорів, які пишуть, що їм пропонують хабарі. Я підкреслюю десятки! І всі хабарі - понад 50 тисяч доларів. Вони від них відмовляються. Ну чому ви не поставите це хоча би в новину? Я серйозно це кажу», - заявив Луценко.

Також генпрокурор розповів, що цей молодий прокурор довів його до сліз своєю історією:

«Він коли прийшов сюди, я йому навіть чарку налив, хоч це, напевно, неправильно. Відчутно, що українська мова не його рідна, але він чисто говорив. І він розповідав, що його вчителька української мови — подруга Ліни Костенко. Мене аж просльозило. Тобто якісь ідеали, вони теж тут є і вони живі. Вибачте, але коли називати людину козлом 150 разів…».

«Пройдіться по цих коридорах, - продовжив Луценко. - У мене слідчий в одній дуже резонансній справі підходить до мене і каже: «вибачте, я маю їхати, бо в мене електричка поїде». У нього немає ні житла в Києві, ні автомобіля. І це керівник слідчої групи по одній дуже серйозній справі, де, скажемо так, мільйони в баксах ходять!

Розпитайте будь-яку слідчу групу. Я вам гарантую, що більшість з них не мають автомобіля, а половина і квартири. Чому ви їх мажете, що вони всі пихаті і мордаті? Я сам знаю таких прокурорів, і ненавиджу їх до упора. Тому що 10% таких якби це пом’якше сказати… таких діячів, просто знищують цю систему».

Луценко наголосив, що з початку року на користь держави ГПУ повернула 9,8 мільярда гривень і понад 64 тисячі гектарів землі. 

«Ну ви ж розумієте, що можна було і не повертати. Можливо, не всі прокурори такі сволочі, як комусь здається? Не робіть із них всіх злодіїв! За кожною окремою справою, за кожним повернутим об’єктом, за кожною землею, за кожним мільйоном стоїть праця десятків людей. Вони не заслужили такого огульного ставлення», - заявив голова ГПУ.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ