Під блокування потрапили канали, пов'язані з відомим проросійським політиком Віктором Медведчуком, якого підозрюють у державній зраді.

Про це повідомляє активіст Сергій Стерненко у своєму телеграм-каналі.

Так, при переході на дані канали з'являється повідомлення «Цей акаунт заблокований через порушення правил спільноти YouTube».

Відео каналів все ще можна побачити у пошукових запитах, проте їх неможливо відкрити.

Варто зазначити, що обидва канали створили на заміну забороненим проросійським каналам «Zik», «112» та «Newsone», які потрапили під санкції в лютому 2021 року. 

Канали «Ukrlive» та «Перший Незалежний» зв'язують з проросійськими народними депутатами від партії «ОПЗЖ» Нестором Шуфричем та Тарасом Козаком.
 

"Вимушені змінити адреси. Телеканали «Перший незалежний» і UkrLive, раніше незаконно закриті владою, змінили майданчики в Youtube через акт цензури з боку американської компанії… Минулої ночі платформа Youtube закрила низку акаунтів, з яких вели мовлення незалежні канали.

 

З одного боку українська влада торік незаконно закрила 5 телеканалів, які її критикували. З іншого боку американська корпорація Youtube намагається позбавити українських глядачів можливості знати правду. 

 

Ми вважаємо такі дії проявом цензури. Ми продовжуємо свою роботу, дивіться нас тепер за новою адресою", - пише на своїй сторінці у Facebook журналістка Першого Незалежного Діана Панченко. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ