Американські дипломати чекають на відповідь РФ, зазначила посол США в Україні Марі Йованович в інтерв'ю спільному проекту Радіо Свобода і 112 Україна «Завтра».

Вона також наголосила на тому, що дипломати віляко сприяють встановленню миру на території України.

«Коли ми дивимось на смерть і руйнування, спричинені силами, якими керує Росія останні чотири роки, ми далі хочемо допомогти знайти рішення. Посол Курт Волкер керує нашими зусиллями у намаганні працювати не тільки з росіянами, але й з Україною та з однодумцями, перш за все, з партнерами «нормандської четвірки» – Францією та Німеччиною. Він, вочевидь, має план, він працював з росіянами над цим, і ми очікуємо на російську відповідь» – розповіла Йованович.

За словами посла, США поки що не отримали від Росії  цієї відповіді. «Отже, я думаю, що наступний крок за Росією», – додає посол.

Зазначимо, Курт Волкер має намір відвідати Україну, зокрема, Донбас, наприкінці квітня – на початку травня. За останні вісім місяців роботи спецпредставником це буде вже сьомий такий візит. Він також наголошує на тому, що останній його контакт із росіянами був у січні цього року. Після цього російська сторона жодного разу не виходила на контакт.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ