У Чопі затримали 23-річного чоловіка, який йшов по місту з гранатою в руках. У нього знайшли також набої, тротилову шашку та штик-ніж. Затриманому загрожує до 7 років позбавлення волі.

Про це повідомила поліція Закарпатської області.

Як повідомили правоохоронці, до поліції зателефонував мешканець міста Чоп та повідомив, що неподалік приміського вокзалу побачив чоловіка з гранатою в руках. За викликом одразу виїхали патрульні поліцейські та слідчо-оперативна група.
 
"Прибувши на вказане заявником місце правоохоронці побачили чоловіка, який підозріло себе поводив. Під час спілкування з ним поліцейські встановили особу чоловіка. Ним виявився 23-річний місцевий житель. Співрозмовник перебував у стані сп’яніння, помітно нервував та намагався приховати свою сумку. Згодом з’ясувалося, що у ній чоловік приховував корпус гранати Ф-1, запал до неї, та набої калібру 5,45 мм до автоматичної зброї", - йдеться у повідомленнні.
 
Боєприпаси поліцейські вилучили, а також провели обшук за місцем проживання фігуранта. Там виявили та вилучили ще майже сотню набоїв, тротилову шашку та штик-ніж.

 
Чоловіка затримали. Йому інкримінують ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України, тобто незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами. Вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу. За скоєне зловмиснику загрожує до 7 років позбавлення волі.

ІА "Вголос": НОВИНИ