Правоохоронці розслідують два кримінальні провадження за фактом затримання чоловіка у масці і з автоматом під Кабінетом міністрів.

Про це «Українській правді» повідомила речниця столичної поліції Оксана Блищик.

«Розслідується два кримінальні провадження: за ч.1  ст. 263 і за ч. 2 ст. 263 ККУ (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами – ред.), оскільки там була і вогнепальна, і холодна зброя», - сказала Блищик.

Вона додала, що всю зброю вилучили і відправили на експертизу.

Про те, чи повідомляли чоловікові про підозру, Блищик повідомити не змогла.

«Вчора підозри йому не оголошували. Наразі не можу нічого сказати», – підсумувала Блищик. 

Водночас, як повідомляє джерело «УП» у правоохоронних органах, затриманий зі зброєю – підліток і, за його словами, ішов стріляти депутатів.

«Затриманому 15 років. Зброя належить вітчиму. Наразі дитину відпустили до батьків. Нібито нормальне дитя, вчиться, але він сказав, що взяв рушницю і йшов стріляти депутатів», – сказав співрозмовник видання.

Він також додав, що вилучена зброя є мисливською, на неї у вітчима хлопця є дозвіл.

«Це мисливська рушниця, зареєстрована, у батька є дозвіл. При собі хлопець мав холості патрони. Тобто це нарізна зброя, але виглядала точно, як автомат Калашникова», – розповів співрозмовник.

За його словами, правоохоронці, ймовірно, перевірятимуть, чи хлопець психічно здоровий.

«Будуть призначені усі необхідні експертизи. У тому числі, якщо будуть сумніви у його психічному здорові, то і психіатрична», – підсумувало джерело.

Нагадаємо, 19 червня правоохоронці затримали молодого чоловіка з автоматом Калашникова біля будівлі Кабінету Міністрів.

 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ