[media=135034,135035] 

Цими вихідними команда «On 3 wheels», яка допомагає подорожувати людям з інвалідністю, здійснила мрію 13-річного юнака із Червонограду Миколи Козака. Хлопець із церебральним паралічем піднявся на гору Середня на спеціальному візку «жульєтці».

«Перед поїздкою Миколка трішки нервував, адже це була незвична для нього подорож. Окрім команди «On 3 wheels», його супроводжували також батьки і восьмирічна сестра Оксанка. Погодьтесь, не кожному під силу таке випробовування, піднятись на гору, а особливо малій дитині. Але вона без жодних нарікань йшла попереду всієї групи, що нас приємно здивувало. Загалом, поїздки з дітьми є великою радістю», – розповів кординатор проекту «On 3 wheels» Сашко Луцик.      

Загалом учасники походу подолали 20 км за майже вісім годин.

«Я вражена відданістю цих людей, які роблять добрі справи і втілюють в реальність мрії людей з інвалідністю. Велика подяка «On 3 wheels» та всім хлопцям і дівчатам, які допомагають людям з інвалідністю побачити красу гір! Ми дякуємо вам за ваші посмішки, жарти, пісні та підтримку! Ви робите велику справу, що дійсно заслуговує пошани і уваги», – поділилась своїми емоціями мати хлопця Наталія Козак.

Нагадаємо, люди з інвалідністю мають змогу подорожувати на гірські вершини за допомогою спеціального французького возика LaJoelette (жульєтка). Торік команда On3wheels здійснила також 12 походів для людей з інвалідністю у різні точки українських Карпат, зокрема підкорили Говерлу.

Раніше «Вголос» писав, як вихованка навчально-реабілітаційного цент​​​​ру «Джерело» на спеціальному візку піднялася на гору Парашку (1268,5 м). Її мрію про гірські подорожі здійснили волонтери ГО «On 3 wheels – Фонд здійснення мрій».

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ