Про це повідомляє Футбол 24

Мирон Маркевич разом з українськими військовими та футболістами

Гра між «Динамо» та «Маріуполем» мала пройти сьогодні, 18-го серпня, на стадіоні «Західний» в Маріуполі. Відповідно до норм регламенту змагань, за неявку на гру команда киян отримає технічну поразку.

Як повідомлялось раніше, батьки футболістів ДЮСШ «Динамо» направили лист-звернення до керівництва України щодо перенесення матчу «Маріуполь» – «Динамо», який повинен пройти у рамках чемпіонату України з футболу у м. Маріуполь 27 серпня о 17:00.

У відповідь воїни АТО направили своє звернення:

«Дуже неприємно здивувало звернення матерів «динамівських» гравців з проханням перенести матч з Маріуполя. Хотілося б поставити їм кілька питань, нехай і риторичних. В яких військкоматах на обліку стоять їхні діти і чи проходять службу в армії? Віддають вони собі звіт у тому, що під Маріуполем стоять ровесники, однолітки їхніх дітей у бронежилетах і ризикують життям, зокрема і для того, щоб у місті було свято футболу? Чи пишуть вони воєнкому так само переконливо задіяти їхніх дітей на захист країни, як вони просять владу перенести матч з українського міста?

Ми, люди з різних областей України, сьогодні обороняємо Маріуполь. Але що повинні відчувати жителі Маріуполя і що вони відчуватимуть, якщо держава відбере у міста футбол? Людям тут дуже непросто. І головне, чого не можна допустити, це щоб вони відчули себе покинутими та ізольованими.

Нам вдається це забезпечити в прямому сенсі. Але, якщо Маріуполь буде позбавлений прав інших українських міст, то виникає логічне запитання: «А навіщо тоді все це і за що ми ризикуємо життям?».

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ