Про це повідомляє проект Prosud, передають Наші гроші

В 2013-2015 роках суддя декларувала, що її доходи складаються з зарплати, матеріальної допомоги та прибутку від продажу нерухомого майна. Єдиним задекларованим членом родини Нінель Маринчак є її мати-пенсіонерка.

У судді є також два сини – Олег та Євген, які, очевидно, проживають окремо, бо суддя їх не вносить до декларації. Проте, Олег Маринчак зареєстрований як фізособа-підприємець в квартирі, де проживає його мати.

Нінель Маринчак задекларувала у власності дві квартири в Києві площею 92 і 150 кв м та гараж. Вона вказала, що більшу квартиру в 2012 році купила в перерахунку на валюту за $35 тис. Це квартира в престижному ЖК «Оазис» в Оболонському районі столиці, де її ринкова вартість нині – $235тис.

Також у власності судді земельна ділянка площею 2400 кв м в селі Крюківщина поблизу Києва. Наразі вона без забудови, хоча поруч активно розростається ЖК «Молодіжне містечко».

Син-підприємець, прописаний у квартирі судді, володіє земельною ділянкою в с. Нові Петрівці біля Києва. Придбав її у 2007 році, коли йому було лише 22 роки.

Нині тут побудований будинок площею близько 650 кв м, який знаходиться всього лиш за кількасот метрів від резиденції президента-втікача Віктора Януковича.

Такий будинок обійшовся сину судді Маринчак щонайменше в $2 млн дол або 54 млн грн за сьогоднішнім курсом. Побудував він його в 2009 році у віці 23 роки.  Також Олегу Маринчаку належить 4 земельні ділянки у с. Крюківщина поблизу Києва, недалеко від ділянок його матері. Окрім цього, він є власником нежитлового приміщення площею у 148 кв м  в самому центрі столиці по вулиці Велика Житомирська 25, де квадратний метро коштує близько $6 000.

При цьому, підприємцем Олег Маринчак став лише в 2013 році, вже після придбання всіх активів. Його брат до бізнесу не мав стосунку, а батько займав посаду бухгалтера у ТОВ «Економікс», яке припинило діяльність у 2011 році.

Нінель Маринчак володіє автомобілем Toyota Land Сruiser  2014 р в, а також має право керування автомобілем Lexus RX 450h 2010 р в. Останнє авто офіційно записане на іншу людину – Люсю Крицьку, якій суддя продала авто.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ