Гарний старт на ІІІ зимових Юнацьких Олімпійських іграх, які розпочалися в Лозанні, задає наш фігурист Андрій Кокура. В одиночному катанні українець з результатом 62.48 встановив свій особистий рекорд у короткій програмі, посівши високе 6 місце, повідомляє НОК України.

Одразу після виступу у бесіді з пресслужбою Національного олімпійського комітету талановитий спортсмен прокоментував свій результат.

«Сьогодні мені вдалося достатньо непогано виконати свій прокат. В мене був недокрут на каскаді, можна було краще виконати аксель, недопрацював оберти. Але в цілому, дійсно, це мій найкращий результат у короткій програмі. Буду й надалі робити все від мене залежне, щоб гарно підготуватися до виступу у довільній програмі», - сказав Андрій.

Він також висловив слова вдячності усім глядачам, які прийшли на трибуни Lausanne Skating Arena. «Сьогодні на арені відчувалася неймовірна підтримка. Глядачі дуже тепло мене зустріли, за що я дуже їм вдячний».

Напередодні старту ІІІ зимових Юнацьких Олімпійських ігор у розташування нашої команди в Лозанні-2020 завітав президент НОК України,  видатний Олімпійський чемпіон Сергій Бубка. Після свого виступу Андрій Кокура нагадав про цю зустріч.

«Сергій Бубка – справжня легенда спорту. Мені було дуже приємно з ним поспілкуватися. Усе, що він говорить, можна довго слухати та обмірковувати. Він поділився з нами знаннями психологічної підготовки та досвідом роботи як на тренуваннях, так і під час відповідальних стартів. Це було дуже цікаво. Я деякі речі навіть записав, тож, думаю, ці знання допоможуть мені у майбутньому», - сказав фігурист.

Свій виступ на ЮОІ-2020 Андрій продовжить 12 січня.

ІА "Вголос": НОВИНИ