"У країні зібралося багато важливих питань, які потребують нагального вирішення, проте нинішній сесійний тиждень буде присвячено, по всьому, не їм, - заявив у бесіді з журналістами в понеділок після засідання узгоджувальної ради депутатських фракцій та груп член Виборчого Блоку "Наша Україна", постійний представник Президента України в парламенті Юрій Ключковський. - Натомість відомі сили виголошували політичні вимоги, реалізація яких може ще більше ускладнити ситуацію в країні".

"Попри все це дано розпорядження про внесення до порядку денного обговорення ряду законопроектів, визначених Президентом України, - зазначив народний депутат. - Однак ані перегляду так званої відставки уряду, ані приведення до присяги вже призначених чи обраних членів Конституційного Суду не підтримано, насамперед Головою Верховної Ради Литвином".

За словами Юрія Ключковського, з точки зору передвиборної кон'юнктури, така поведінка комуністів, есдеків чи "народників" Литвина "активізує прихильників блоку "Наша Україна". Та для нас головне не це, а те, що під натиском певних політичних сил Верховна Рада приймає рішення, від яких страждає суспільство, потерпають люди. Ось проти чого спрямовані наші зусилля".

"Сьогоднішнє засідання узгоджувальної ради засвідчило, що Верховна Рада налаштована на дальше загострення політичного конфлікту в країні, - сказав на закінчення народний депутат. - Це підтверджує думку про те, що нинішній парламент не відображає інтересів народу".

Прес-служба Виборчого Блоку "Наша Україна"


ІА "Вголос": НОВИНИ