У 2006 році Росія поставить в Україну 22 мільярди кубометрів газу, Туркменістан – близько 40 мільярдів.


Про це повідомив прем’єр-міністр України, член Виборчого Блоку "Наша Україна" Юрій Єхануров під час прес-конференції у середу, зазначивши, що загальне споживання газу в Україні складає 76,5 млрд. куб.м. газу.
За його словами, ця цифра є дуже високою і Україна повинна буде скорочувати свої потреби у газі, впроваджуючи енергозберігаючі технології.
"Моя мрія, щоб споживання газу було 1 мільярд на 1 мільйон населення, тобто 47 мільярдів кубометрів", - сказав Єхануров.


За словами Єханурова, Україна потребує якнайшвидшого впровадження енергозберігаючих технологій для досягнення енергонезалежності.
"Україна повинна прагнути до енергетичної незалежності, диверсифікації енергоресурсів, впровадження енергозберігаючих технологій, модернізація нашого виробництва", - сказав він.


За словами прем’єра, політика енергозбереження буде найближчим часом переглянута.
Прем’єр Юрій Єхануров також заявив, що від підписання договору про постачання російського газу в Україну виграла вся Європа.
"Виграли два народи – російський і український, виграла також вся Європа", - сказав він на прес-конференції у середу.

На питання, хто виграв у інформаційній війні під час газового конфлікту, прем’єр зазначив, що з російського боку відбувалася "масова інформаційна атака".
"На жаль, її підхопили деякі українські політичні сили, яких я назвав колабораціоністами. Це, звичайно, була спроба використати передвиборчу ситуацію під час передвиборчої кампанії, яка розпочалася в Україні", - сказав він.

razom.org.ua


ІА "Вголос": НОВИНИ