Голова фракції ВО «Свобода» в обласній раді Олег Тягнибок  наголосив, що юристи «Свободи» зараз вивчають питання дотримання законності під час виборів голови Львівської облради.

«Результати більш-менш очікувані. Ми зараз вивчаємо правову сторону цього питання. З другого боку, це була наша пропозиція про проведення голосування за столом. Наскільки це правомірно, ми зараз вивчаємо юридичний аспект справи. Вважаю, що те, що ми підняли питання про зміну процедури голосування в плані збереження таємничості, більш-менш посприяло тому, щоб голосування відбулося без тиску і контролю. Не можу сказати, що взагалі не було контролю, але ззовні це виглядало, що контроль був мінімальний. Є певні ньюанси, але я не можу зараз говорити про це», - сказав Тягнибок.

Як повідомляло агентство, вчора, 28 квітня, Львівська міська рада не змогла обрати заступників голови облради. Фракції УНП, БЮТ і «Свобода» відмовилися брати участь у голосуванні. На посаду першого заступника голови ради пропонувався Микола Горинь („Наша Україна", НРУ), а на заступників голови: Андрій Парубій („Наша Україна", НСНУ), Лев Закарчишин („Пора") та Іван Денькович (БЮТ, ВО „Батьківщина").

28 березня головою Львівської облради було обрано першого заступника голови Львівської ОДА, висуванця „Нашої України" Мирослава Сеника.

До Львівської облради потрапили 6 політичних сил: „Наша Україна" - 44 депутати, БЮТ - 41 депутат, УНП - 10 депутатів, ВО „Свобода" - 10 депутатів, „Пора" - 9 депутатів, ПППУ - 6 депутатів.

Прес тайм

ІА "Вголос": НОВИНИ