Колишній очільник держави Віктор Ющенко готовий віддати свій голос на майбутніх президентських виборах лідеру РПЛ Олегу Ляшку. Він навіть вважає позицію головного «радикала» зрозумілішою, ніж у більшості українських політиків.

Відповідну заяву Ющенко зробив в інтерв`ю «Українській правді».

«Мені симпатично те, що багато українських тем він як лідер партії проголошує, і від того його позиція є більш ясною, ніж у більшості інших політиків», – заявив Ющенко.

«Наприклад, можна задати запитання до більшості політичних сил, як вони ставляться до питання землі в Україні. От Ляшко від А до Я розказав, яка позиція. Ви можете погоджуватися, не погоджуватися, але він сказав ясно свою позицію по одному з актуальних національних питань. Чому другі не можуть висловитися? Чому?», – зазначив він.

На запитання, чи проголосував би він за Ляшка, екс-президент відповів: «Проголосував би».

«Ми говоримо про питання соборної церкви. Чому половина політичних сил поховали хвости? Йде війна, окупанти в наших хатах сидять. Ви не можете висловитися про право 12 мільйонів мати помісну власну церкву? А це найбільший приход світу. Скажіть, будь ласка, ну, що це за партія? Що це за відношення, коли ми не можемо отримати лідерство в питаннях, які актуальні для консолідації нації?», – додав Ющенко.

Популістом він Ляшка не вважає: «Популізм – це брехня. З того, що Ляшко говорить, я не бачу логіки для брехні».

«Я вважаю, що ті речі, які він анонсує, – це актуальні питання. Тільки 2/3 політичних сил просто мовчать, і тому ми кажемо: «О, помірковані». У чому вони помірковані? Вони помірковані тим, що коли вони приходять до влади, не можуть зробити ні економічний пакет (кроків – ред.), ні безпековий. Так з поміркованих потім складається доля країни», – додав Ющенко.

ІА "Вголос": НОВИНИ