Президент Віктор Ющенко хоче особисто виступити з щорічним посланням до Верховної Ради в залі засідань парламенту.

Про це сказав на брифінгу заступник голови секретаріату президента Анатолій Матвієнко, повідомляє Обком з посиланням на "Українські новини".

"Президент завжди прагне до діалогу, хоче живого спілкування і готується особисто проголосити доповідь, але це залежить від іншого суб'єкта, тому що президент не може перетворювати будь-яку подію в приниження будь-якої гілки влади", – сказав Матвієнко.

Він дав зрозуміти, що саме від позиції парламенту буде залежати, чи стане Ющенко особисто представляти цей документ у Раді.

"Саме це визначить, яким чином буде реалізовано обов'язок президента щорічного послання", – сказав Матвієнко.

Він повідомив також, що до річниці інавгурації Ющенка 23 січня готується звертання, у якому президент підсумує рік перебування на посаді глави держави.

Разом з тим, річниця інавгурації не буде особливо святкуватися.

"Ніяких пишних святкувань не готується, це принципова позиція президента", – сказав Матвієнко.

Крім того, Ющенко готується до святкування Дня соборності України 22 січня, у зв'язку з чим закликає політиків і чиновників підтримати своєю участю це свято, щоб залучити до цієї дати суспільну увагу аналогічно як це робилося в річницю голодомору 26 січня.

Як відомо, раніше голова секретаріату президента Олег Рибачук заявляв, що щорічне послання президента до парламенту буде оприлюднене 23 січня – у річницю інавгурації Віктора Ющенка на посаду президента.

Українська правда

ІА "Вголос": НОВИНИ