Про це він розповів в інтерв’ю УП.

«Першим інститутом в країні є Парламент, і той, хто володіє парламентською більшістю, власне, і замовляє політику країни», – відповів Ющенко на запитання про деолігархізацію.

Екс-президент наполягає, що «жодного дня в парламенті не було його більшості».

«У всіх президентів до мене, окрім Леоніда Макаровича (Кравчука – ред.), була більшість, тому все, що задумувалося на Банковій, робилося», – зазначив Ющенко.

Він стверджує, що уряд часто не виконував його доручень, «щоб показати, що там є другий центр політики».

На запитання про стосунки з олігархами Рінатом Ахметовим та Ігорем Коломойським екс-президент сказав, що «просто знав, що такі фігури є, було кілька ініціатив».

«Ці відносини були. Але вони були рівні, дотичні до тих проблем, які з’являлися на порядку дня президента. У мене не було якихось спеціалізованих відносин, які б працювали на якусь схему, привілею», – розповів Ющенко, додавши, що просив «найбагатші фірми» збудувати будинки для багатодітних родин, а «найбагатших людей» – відновити Батурин.

Колишній очільник держави запевнив, що олігархи гроші йому не пропонували, і що наразі він майже не підтримує з ними зв’язок.

Водночас, Ющенко не зміг пригадати, за що нагородив Ахметова та Коломойського орденами «За заслуги» І і ІІІ ступенів відповідно, назвавши це «деталями».

«Думаю, що по Рінату Леонідовичу це ті речі, які відносилися до його спортивної діяльності… Я зараз не можу сказати», – відповів третій президент.

ІА "Вголос": НОВИНИ