Засідання РНБО, яке має відбутися в середу під головуванням президента Віктора Ющенка, буде присвячене обговоренню політичної ситуації, її впливу на соціально-економічний розвиток держави.

Також планується обговорити підвищення ефективності боротьби з соціально небезпечними хворобами та проведення багатонаціональних військових навчань на території України у 2006 р.

Розглядаючи проблему боротьби з небезпечними хворобами, члени РНБО обговорять питання ефективності профілактичних заходів, ранньої діагностики та лікування на початкових стадіях захворювання, забезпечення медичних закладів медикаментами та діагностичними препаратами.

Крім того, на засіданні передбачається обговорити питання проведення у цьому році багатонаціональних військових навчань на території України, повідомляє прес-служба президента.

Згідно з прийнятим рішенням, передбачається провести шість багатонаціональних навчань на українських загальновійськових, авіаційних та морських полігонах. Їхня мета – практичне відпрацювання спільних дій під час проведення антитерористичних, пошуково-рятувальних та гуманітарних операцій.

У засіданні візьмуть участь Секретар РНБО Анатолій Кінах, Глава Секретаріату президента Олег Рибачук, міністр оборони Анатолій Гриценко, міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, міністр закордонних справ Борис Тарасюк, Голова Верховного Суду Василь Маляренко, Генпрокурор Олександр Медведько, Голова Нацбанку Володимир Стельмах та Голова Служби безпеки Ігор Дріжчаний.

Українська правда



ІА "Вголос": НОВИНИ