Президент Віктор Ющенко впевнений, що найближчими днями буде помаранчеві сили знайдуть порозуміння і запропонують концепцію коаліції.

Пор це Ющенко заявив під час зустрічі керівниками силових структур та головою Верховного Суду, передає прес-служба президента.

"Президент висловив переконання, що найближчими днями демократичні політичні сили, які разом стояли на Майдані, відстоюючи демократичні цінності, знайдуть порозуміння і запропонують концепцію такої коаліції", - йдеться у повідомленні.

Глава держави закликав політиків шукати ідеологічні компроміси для формування стійких основ різних напрямків політики України, - зазначає прес-служба.

"Надзвичайно важливо зараз, до формування коаліційної більшості і нового уряду, зберегти в Україні стабільність і спокій", – наголосив Ющенко.

Щодо послідовності формування коаліції, президент ще раз наголосив, що цей процес має починатися з узгодження принципів об’єднання.

Потім його учасники мають виписати програмні засади коаліції, які включають часові рамки та гарантії виконання, і лише після цього можна вести мову про розподіл посад.

На переконання Ющенка, політичні сили можуть об’єднатися довкола тез із цьогорічного Послання президента до Верховної Ради та з його передвиборної програми "10 кроків назустріч людям".

"Переконаний, ці документи можуть бути базовими для інтеграції демократичних політичних сил України", – наголосив президент.

Коментуючи заяви деяких політичних сил про можливі незаконні маніпуляції з голосами виборців на окремих дільницях, президент сказав:

"Моя позиція буде на вашій стороні завжди, якщо буде документально підтверджено порушення процедури підрахунку й невідповідність протоколу на будь-якій дільниці".

Готовність до проведення перерахунку голосів на окремих дільницях – це ще одне свідчення чесної позиції влади, сказав Ющенко.

Українська правда




ІА "Вголос": НОВИНИ