Президент України Віктор Ющенко відкрив перше в цьому році засідання Ради національної безпеки і оборони України.

Ющенко повідомив, що на сьогоднішньому засіданні буде розглянуто чотири питання – «одне організаційне, а три - що стосуються ключових і актуальних питань сьогодення нашої держави».

За словами Ющенка, буде розглянуто питання про загострення суспільно-політичної ситуації і нейтралізацію зовнішнього впливу на політичні і економічні процеси в Україні.

Ющенко наголосив, що сьогодні потрібен «тісний діалог» про політичну ситуацію в Україні.

За словами глави держави, «те, що сталося в останні тижні, починаючи із загострення газового питання, те, що сталося сьогодні навколо активів по розподілу флоту і їх використанню в рамках чинних домовленостей, і багато іншого, а також і незаконна відставка уряду має неконструктивний вплив на внутрішню ситуацію в Україні».

Ющенко вважає, що інститут Президента, парламент, уряд, політичні сили повинні зайняти «державницьку позицію, відвести емоції вбік» і домовитися.

На думку Президента, якщо «ми не в опозиції до України, ми повинні проводити солідаризовану (політику).

Як повідомила прес-служба Президента України, на засіданні РНБО будуть також розглянуті питання про підвищення ефективності боротьби із соціально-небезпечними хворобами і проведення багатонаціональних військових навчань на території України у 2006 році.

ForUm

ІА "Вголос": НОВИНИ