[media=138908,138909] 

Про це сьогодні, 17 травня, під час прес-конференції «Монетизація пільг у Львівській області. Що чекає на ринок пасажирських перевезень у Львові?» розповів голова Асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка, передає кореспондент «Вголосу».

Він, зокрема, нагадав, що монетизація пільг на проїзд передбачена постановою Кабміну від 14 березня цього року. Відповідно до документа, органи місцевого самоврядування мають здійснити монетизацію на рівні регіонів.

«27 квітня голова Львівської ОДА Олег Синютка підписав розпорядження, яким затвердив мінімальний розмір, який має бути виплачений готівкою тим людям, пільги яких відповідно до Постанови підлягають монетизації. Також до 24 травня усі органи місцевого самоврядування мають ухвалити відповідні документи», – розповів Іван Велійка.  

«З 1 червня на Львівщині усі пасажири, які заходять у громадський транспорт, будуть оплачувати повну вартість проїзду. Відшкодування за проїзд, які пільговики мають отримати, покладається на управління соціального захисту відповідного регіону, – додав голова Асоціації перевізників Львівщини. – Монетизація поширюється на всі категорії пільговиків. І учасники АТО так само мають отримати монетизацію. Виключень жодних не існує».

За його словами, сума відшкодування передбачає 135 грн на одну особу в місяць. Відповідно до монетизації пільг річна потреба в коштах у Львівській області становить понад 617 млн грн, у Львові – понад 190 млн грн.   

«На Львівщині лише Пустомитівська районна рада ухвалила рішення про впровадження монетизації у Пустомитіському районі. Відповідно до коштів, які є в райраді, вибрали 4-5 категорій, яким у районі можуть  виплатити компенсацію», – уточнив Іван Велійка.

Також додав: «У Львові так само з 1 червня буде оплачуватися 100% вартість проїзду всіма пасажирами, які користуються громадським транспортом. Львівська міська рада, на жаль, починаючи з вересня минулого року транспортним підприємствам, які здійснюють перевезення, не відшкодувала жодної копійки».

Іван Велійка також побідкався, що на сьогодні перевізники Львівської області, крім міста Львова, недоотримують в рік 300 млн грн.  Тому всі претензії, які виникатимуть у зв'язку із нововведенням, мешканців просять висловлювати не водіям, а місцевим органам соцзахисту.  

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ