Про це інформує власкор «Вголосу».

Сьогодні члени виконавчого комітету розглянули питання «Про вартість проїзду в міському електричному транспорті (тролейбусі)». Доповідачем з цього питання виступив перший заступник міського голови Тарас Яковлев.

За його словами, у зв’язку зі значним зростанням цін на електроенергію, матеріали, запасні частини для ремонту та проведення технічного обслуговування рухомого складу та контактної мережі виникла необхідність перегляду тарифу на послуги з перевезення пасажирів.

Нестача обігових коштів у підприємства не дозволяє здійснювати в повному обсязі періодичне, якісне обслуговування тролейбусів, контактної мережі, що призводить до зниження якості послуг, втрат машино-годин в русі, зменшення доходів та ускладнення соціально-трудових відносин у колективі через постійну заборгованість з виплати заробітної плати.

Тарас Яковлев зазначив, що востаннє вартість проїзду в тролейбусі зростала ще 1 квітня 2013 року – до 1,25 грн.

Зростання вартості електричної енергії, порівняно з ціною, врахованою в чинному тарифі на перевезення пасажирів, становить 72,5%.

У зв’язку з низьким рівнем заробітної плати та наявною заборгованістю із її виплати підприємство постійно стикається з нестачею необхідної кількості водіїв тролейбусів та ремонтних робітників.

Підвищення тарифу на проїзд у тролейбусах відбудеться з 1 липня 2015 року до 1,75 грн.

Нагадаємо, що вартість проїзду в маршрутках Луцька становить 3 гривні.

ІА "Вголос": НОВИНИ