Про це в коментарі «Вголосу» розповіли знайомі військового.

Гроші родина збирала для 22-річного Михайла, який отримав осколкові поранення в Дебальцевому 7 лютого, усім світом. Кошти були потрібні для проведення комплексного медичного обстеження за кордоном паралізованого нижче від рівня грудної клітки військового.

Однак увечері в п’ятницю, 20 березня, електронні шахраї зняли всю суму з банківської картки бійця десятьма переказами.

Знайомі військового пояснили, що оборудку шахраї провели в Кіровограді за допомогою дубліката SIM-картки Михайла, яку видав злочинцям мобільний оператор МТС.

Наступного ранку, коли родичі пораненого запідозрили недобре, гроші з рахунка вже зникли.

Щоб знайти винних у злочині, близькі Михайла написали заяву до міліції, а також скерували запити до служби безпеки МТС і «Приватбанку». Окрім того, вони звернулися до народних депутатів з проханням допомогти в розслідуванні шахрайства.

Сам Михайло переживає, бо ці кошти були єдиною надією на порятунок. Адже для багатодітної родини з Кіровоградської області, в якій виріс хлопець, це величезна сума.

Своєю чергою, речник міліції Львівщини Світлана Добровольська зазначила, що останнім часом аналогічних крадіжок побільшало. Так, з початку року в регіоні було передано до суду близько 40 кримінальних проваджень, відкритих за фактами таких шахрайств.

«Надзвичайно складно знайти й ідентифікувати зловмисників, оскільки вони постійно вигадують нові злочинні схеми», – пояснила речник.

Нагадаємо, в січні цього року з банківських карток поранених у зоні АТО бійців Закарпатської 128-ї гірсько-піхотної бригади Олега Кравчука та 26-ї Бердичівської артилерійської бригади Романа Огурківського шахраї зняли близько 137 тис. грн і 100 тис. грн відповідно. Зловмисників досі не знайдено.

ІА "Вголос": НОВИНИ