Від початку ООС військові з фіскалами виявили 1 560 фактів порушення порядку переміщення товарів, а з незаконного обігу вилучили товарів на загальну суму понад 274 млн грн. Про це повідомила прес-служба штабу ООС на брифінгу з питань запобігання незаконному переміщенню товарів і вантажів через лінію розмежування, який відбувся у Краматорську.

Під час розгляду адміністративних матеріалів, складених працівниками підрозділів податкової міліції ДФС, судові органи прийняли рішення про конфіскацію товарно-матеріальних цінностей на користь держави на загальну суму 11,4 млн грн.

«Упродовж року упередили 11 фактів переміщення через контрольні пункти в’їзду-виїзду боєприпасів, складових частин зброї й іншого військового майна. Матеріали передали до Національної поліції для подальшої перевірки. За чотирма фактами зареєстрували кримінальні провадження за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України», — додали у прес-службі штабу ООС.

Там поінформували, що лише минулого місяця у районі проведення операції Об’єднаних сил виявили 120 випадків порушення порядку переміщення товарів і здійснення господарської діяльності. З незаконного обігу вилучили товарно-матеріальних цінностей на суму понад 31,9 млн грн.

Раніше «Вголос» повідомляв, що за рік проведення ООС на Донбасі затримали понад 400 ймовірних терористів.

ІА "Вголос": НОВИНИ