Волею Всевишнього Ти прийшов в окутану мороком бездержавності, розшматовану сусідами Україну саме тоді, коли нащадки козацької старшини, обдаровані загарбниками дворянськими титулами, деградували у розкоші, а внуки і правнуки посполитих, що вибороли шаблями волю і втратили її через власні чвари та нерозсудливість правлячої верхівки, вже змирилися з долею рабів «на нашій - не своїй землі».

Ти народився у кріпацькій родині і змалку відчув на собі весь тягар соціального та національного гніту, який не залишав жодного шансу на успіх. Але Господь приготував Тобі випробування, подарувавши особисту свободу і можливість здобути тепле місце під сонцем, щоб насолоджуватися життям посеред тої здеградованої псевдо-еліти, яка залюбки приймала Тебе - такого здібного і розумного земляка - у своє товариство.

Ти ж з гідністю відкинув ту спокусу, присоромив фарисеїв-паничів та поставив за мету звільнити свій народ од вікових кайдан, заявивши на весь світ: «Возвеличу

Малих отих рабов німих!

Я на сторожі коло їх

Поставлю слово».

Відтак Ти став Месією, Творцем нової віри, ім'я якої - УКРАЇНСЬКИЙ СОЦІАЛЬНИЙ НАЦІОНАЛІЗМ! Віра Твоя й понині веде нас - поміж московські кулі і ворожу пропаганду, попри облуду фальшивих патріотів і лицемірство пристосуванців, через хащі невігластва і заздрощів - до перемоги Української Nаціональної Ідеї!

Слався у віках, Тарасе!

Слава Україні!

ІА "Вголос": НОВИНИ