Вивезли всіх, хто перебував у лікарні, а також дітей, які були в місті і населених пунктах, повідомив заступник голови Чернігівської ОДА.

9 жовтня, під час брифінгу, заступник голови Чернігівської ОДА Сергій Сергієнко, повідомив, що була своєчасно надана інформація про евакуаціюпише РБК-Україна.

«Населення вивезене. Є якісь люди, які свого часу сховалися і не виходили на зв'язок. Зараз є окремі випадки, коли ми залучаємо військову техніку і вивеземо людей з місць локації в зоні ураження. На місці, коли вже прибула обласна комісія, майже все населення було вивезено. Були задіяні і волонтерські рухи. Об'їхали майже кожен двір і збирали людей. Вивезли всіх, хто знаходився в лікарні. Вивезли дітей, які перебували в місті і населених пунктах», — повідомив чиновник.

Як повідомляють "Уездные Новости", частину евакуйованих людей прийняли ніжинські школи № 3, № 9, № 15, № 16, № 17.

Центральний штаб евакуації в Ніжині розгорнули на центральній площі міста біля міськвиконкому. Зараз триває прийом людей, їхня реєстрація та розформування по школах.

Нагадаємо, що о 03.30 ночі стало відомо про пожежу біля міста Ічня Чернігівської області. Там стався вибух на технічній території військового складу. До евакуації місцевих мешканців рятувальники залучили автотранспорт. Наразі вже евакуювали близько 10 тисяч осіб.

У зв’язку з вибухами на військових складах у Чернігівській області Петро Порошенко викликав силовиків для доповіді.

Своєю чергою, рятувальники опублікували відео з місця вибухів на складах боєприпасів на Чернігівщині.

У Міністерстві оборони України повідомили, що станом на сьому годину ранку інтенсивність вибухів на військових складах під Ічнею Чернігівської області складала 2…3 вибухи на секунду.

Водночас, стало відомо, що у зв’язку з вибухами на складах боєприпасів під Ічнею Чернігівської області до лікарів звернулися 63 людини.

Разом з тим, в «Укрзалізниці» через вибухи на технічній території військової частини в Ічні Чернігівської області вирішили закрити три перегони для руху потягів.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ