З компанією «Скомпані», яка перемогла у конкурсі на управління колишньою резиденцією «Межигір'я» експрезидента України Віктора Януковича, розірвали контракт. Таке рішення ухвалило Агентство з розшуку та управління арештованими активами (АРМА).

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Раніше програма «Схеми» опублікувала розслідування щодо зв’язку компанії з колишніми представниками «Партії регіонів» та невідповідності конкурсним критеріям.

Своє рішення АРМА аргументувало тим, що компанія порушила кілька обов’язкових умов договору, які мала виконати після його підписання. Серед них – компанія протягом 10 днів від укладання документу не застрахувалася від можливих проблем у випадку невиконання умов договору, не відкрила окремий рахунок для розрахунків «Межигір’я», не подала відомостей про прийняття «Межигір'я» та не прозвітувала про виконані за місяць в резиденції роботи, як того вимагає договір.

У АРМА журналістам тему «Межигір’я» не прокоментували, однак розірвання договору підтвердив голова Громадської ради при АРМА Гліб Канєвський. Директор ТОВ «Скомпані» Олексій Вороненко каже, дізнався про розрив угоди від журналістів і звернувся до Агенції за роз’ясненнями. Щодо невиконання умов договору Вороненко зазначив, що не в курсі.

У травні поточного року активісти, які господарюють у колишній резиденції Януковича шостий рік, обіцяли не допустити на територію нову команду управителів – аж до збройного опору.

Як писав «Вголос», ГПУ підозрює 8 осіб у справі привласнення “Межигір’я”. 

ІА "Вголос": НОВИНИ