Про це повідомив Сергій Костинський, член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, повідомляють у Міністерстві інформаційної політики.

 За словами Сергія Костинського, з початку лютого сигнал українських радіостанцій Перший канал Українського радіо, Meydan, Радіо Крим. Реалії, Херсон FM почне доставлятися в Крим.

Наступний етап - організація цифрового телебачення.

«Термін будівництва вежі зайняв близько двох місяців. Весь інший час, близько 9 місяців, зайняли роботи з прорахунку та міжнародної координації радіочастот, відведення земельної ділянки, проведення конкурсу на радіочастоти», - прокоментував Костинський.

Державний секретар Міністерства інформаційної політики України Артем Біденко заявив: «Силами інвесторів і Херсонської ОДА та завдяки злагодженій роботі держорганів, оперативно зведено телерадіовежу для мовлення на Крим. Ця подія – ще один крок на шляху успішної інформаційної реінтеграції півострова».

Нагадаємо, побудова вежі відбулася в рамках реалізації Стратегії розвитку телерадіомовлення в Херсонській області та організації мовлення на територію Криму на 2016 – 2017 рр. 2 грудня 2016 року відбулося закладання першого блоку під будівництво телерадіокомунікаційної вежі в с.Чонгар.

ІА "Вголос": НОВИНИ