Відомо, що чемпіон України 2015 року потрапляє у груповий етап Ліги чемпіонів 2015/16 років (матчі у групах стартують восени) автоматично, пише footboom.com.

Срібний призер буде проходити сито кваліфікаційних матчів.

Якщо в цьому розіграші за участь у групі Ліги чемпіонів клуб заробляв 8,6 млн євро, то з наступного сезону за потрапляння у групу її учасник отримає 12 млн євро. Збільшиться сума преміальних і за успішні матчі. Торік за перемогу у груповому турнірі платили 1 млн євро, нічию – 500 тис. євро. З наступного сезону переможці матчів у групі зароблятимуть по 1,5 млн євро, а нічия збагатить кожний із клубів на 750 тис. євро.

Переможець групи в наступній Лізі чемпіонів отримає 15 млн євро (торік 10,5 млн), а команда, що посяде другу сходинку і вийде у плей-оф, заробить 10,5 млн євро (торік 6,5 млн)

Збільшуються також преміальні за «базові» трансляції матчів з 37,4 до 54,5 млн євро.

Значно скромніші заробітки в Лізі Європи. Тут, окрім рейтингових очок для команди та для країни в таблиці коефіцієнтів, а також участі в Лізі чемпіонів наступного розіграшу (а це, знову ж таки, преміальні), переможець цього турніру зможе заробити 15,4 млн євро. 

ІА "Вголос": НОВИНИ