РФ евакуює своїх дипломатів для «захисту життя та безпеки».

Відповідну заяву зробило Міністерство закордонних справ Росії.

"З 2014 року неодноразові напади зазнавали посольство Росії в Києві та генеральні консульства нашої країни в Одесі, Львові та Харкові. Провокації регулярно влаштовувалися щодо Російського центру науки і культури, завдано шкоди здоров'ю його керівнику, а також завдано шкоди майну Центру.

Об'єктами агресивних процесів ставали і російські дипломати. На їхню адресу надходили погрози фізичної розправи. Здійснювалися підпали їхнього автотранспорту. Попри свої зобов'язання щодо Віденських конвенцій про дипломатичні та консульські зносини київська влада не реагувала на те, що відбувається", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили у Міністерстві, вони повинні «піклуватися про дипломатів та співробітників» та «захищати їхнє життя та безпеку».

Варто зазначити, що після заяв президента РФ Володимира Путіна про визнання «ДНР» та «ЛНР» та співпрацю з ними, Росія не планує розривати дипломатичні відносини з Україною.

Вголос раніше писав, що російський лідер черговий раз виступив з ультиматумами на адресу нашої держави.

За словами Путіна, для того, щоб врегулювати ситуацію, Україні потрібно визнати анексію Кримського півострова. Також президент РФ вимагає, щоб Україна сама відмовилася від вступу до НАТО і реалізувала ідею нейтралітету.

ІА "Вголос": НОВИНИ