Колишня директорка київського Печерського ліцею № 75 Алла Душкіна, яку звинувачують у тому, що вона корегувала вогонь окупантів і яку випустили під заставу у 500 тис. грн, втекла з України.

Про це пише «Українська правда». 

У Київській облпрокуратурі повідомили, що перевіряють інформацію щодо перетину кордону обвинуваченою.

Водночас там пояснили, що «прокуратура у суді клопотала про застосування до обвинуваченої запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без визначення застави».



Зараз прокурорами отримано ухвалу суду щодо примусового приводу Душкіної у зв’язку з її неявкою на судові засідання. «Обвинувачену буде оголошено у розшук та повернуто заставу в дохід держави», - додали у прокуратурі.

Крім того, у відомстві зазначили, що надсилали відповідні документи щодо обвинуваченої до Держприкордонслужби.

У Держприкордонслужбі УП пояснили, що під час оформлення громадян на кордоні діють у рамках чинного законодавства.

«Прикордонники не можуть знати всієї інформації про розслідування правоохоронних органів, а керуються рішеннями суду або відповідними дорученнями уповноважених державних органів».

Прикордонник переконують, що якщо стосовно якоїсь людини виноситься рішення про заборону виїзду із країни – воно виконується при спробі перетнути кордон.

«В інших випадках прикордонники не мають право  завертати людину, зокрема, якщо вона має всі необхідні документи для перетину і стосовно якої наразі немає обмежень на виїзд із країни», - додали у відомстві.


Як повідомляв «Вголос», у тимчасово окупованому Маріуполі вкотре відбулося посилення режиму. Цього разу російські загарбники намагалися вирахувати та затримати партизанів, проте операція провалилася.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ