Україна вишле угорського консула найближчим часом, якщо Угорщина сама не зробить цього.

Про це заявив глава МЗС України Павло Клімкін після зустрічі з угорським колегою Петером Сійярто на полях Генасамблеї ООН, передає «Європейська правда».

«Я запропонував їм самим відкликати консула. Якщо відповідного рішення найближчим часом не буде, він поїде додому. Це безумовно», - пообіцяв Клімкін.

За словами міністра, вони з Сійярто не досягли згоди, яким чином тлумачити цей інцидент. Риторика з боку угорського колеги нагадує йому «російську логіку про націоналістичні настрої в Україні, переслідування угорської громади».

Він зауважив, що Сійярто не хоче сприймати точку зору Києва про те, що власне порушив угорський консул.

«Проблема не тільки у видачі паспортів. Чому Угорщина порушує міжнародне право і українські закони? Якщо вона хоче це робити, відповідно до Віденської конвенції про дипломатичні відносини, нехай звернеться до нас, якщо ми це дозволимо (видачу паспортів). Але ми це не дозволяємо. Угорські консули інструктують українських громадян, як приховувати свої угорські паспорти, і як маніпулювати з документами на кордоні», - додав Клімкін.

Як уже повідомлялося, глава МЗС Угорщини Петер Сійярто заявив, що утиски угорців українською державою не припиняться, доки Україну очолює нинішній президент.

У відповідь на це Голова ОУН Богдан Червак заявив, що Угорщина повинна відповісти за катування українців.

Нагадаємо, раніше ЗМІ оприлюднили відео, на якому українці урочисто отримують угорські паспорти та присягають на вірність Угорщині.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що Україна може видворити консула з Берегового, який роздавав угорські паспорти.

Глава МЗС Угорщини Петер Сіярто заявив, що уряд його країни вважатиме вислання угорського консула з Берегового, у зв’язку з відео з видачею паспортів, «ризикованим та недружнім кроком» з боку України, який не залишиться без відповіді.

Водночас, Петер Сійярто заявив, що Угорщина не порушила жодних законів.

ІА "Вголос": НОВИНИ