Про це повідомив директор однієї з компаній-перевізників Львова «Успіх БМ» Юрій Мельник в інтерв’ю проекту «Твоє місто». 

«Без сумніву, від такого нововведення виграє як перевізник, так і влада. І, що головне, – кожен пасажир львівської маршрутки», переконаний Юрій Мельник.

Основні переваги запровадження електронного квитка у Львові:

1. Упорядкують облік усіх пасажирів. Тобто нарешті вестимуть прозорий облік пасажиропотоку та доходів у маршрутках та тролейбусах, адже система враховуватиме кожну оплату за проїзд, що дозволить оптимізувати міські маршрути.

2. Буде посилено безпеку. Водії краще стежитимуть за дорогою, а не будуть касирами, інспекторами з пільг тощо.

3. Це буде зручно для людей, оскільки діятимуть різноманітні системи знижок. Для маршруток буде впроваджено різні системи лояльності.

4. Єдиний квиток діятиме на всіх маршрутах з можливістю пересадки в інші автобуси протягом певного терміну.

5. Перевізник отримуватиме кошти лише за виконану роботу – за наїжджені кілометри, що позитивно впливатиме на формування вартості проїзду.

6. За прозорої та законної системи впровадження системи е-квитка перевізник отримує можливість інвестувати та розвивати транспортну галузь Львова. Відповідно, пасажир отримуватиме послуги вищої якості.

7. За безготівкової форми оплати за проїзд перевізник отримуватиме полегшення процедури кредитування, тому матиме можливість оновити таксопарк. Відповідно, пасажир отримуватиме європейські стандарти обслуговування.

8. Оптимальний розподіл пасажиропотоків. Буде легше вирахувати необхідну кількість машин на маршруті.

9. Водії не забиратимуть гроші, які отримували від  мешканців міста. Ці кошти підуть на розвиток і поліпшення транспортної мережі Львова.

10. Мешканці, сплативши певну суму за місяць, зможуть   безлімітно користуватися громадським транспортом Львова.

ТОВ «Успіх БМ» обслуговує в місті перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування з 1999 року. З цього часу підприємство збільшило власний матеріально-технічний склад до 157 одиниць і стало лідером пасажирських перевезень автомобільним транспортом.

«Успіх БМ» як автотранспортне підприємство на ринку міста Лева та Львівської області здійснює перевезення пасажирів 157 транспортними засобами, з яких більше ніж половина є власністю підприємства.

На ринку праці підприємство забезпечує робочими місцями 310 сімей, а це – більше ніж 1000 львів’ян.

Підприємство як сумлінний платник податків за 2013 рік сплатило до місцевого та державного бюджетів близько 2400 тисяч грн. А за 2014 рік (без урахування останнього кварталу) – близько 2400 тисяч грн.

За інформацією «гарячої лінії» міста Львова, за останні 3 місяці від пасажирів не надходило жодних скарг та звернень з приводу функціонування маршрутів, які обслуговує ТОВ «Успіх БМ».

Нагадаємо, на початку жовтня у Львові оголосили конкурс з відбору оптимальної моделі, за якою впроваджуватимуть електронний квиток у міському транспорті. Участь у конкурсі взяло 11 компаній

ІА "Вголос": НОВИНИ