Про це розповіла дружина пораненого уродженця Чечні Аміна Окуєва, повідомляє «24 канал».

«Він посилався, між іншим, на одного відомого мені в Україні журналіста. Він сказав, що йому порекомендували мене журналісти з «Шустер. Live». Єдиним, з ким я спілкувалася з «Шустер. Live», був Олексій Стукало, який свого часу був гостьовим редактором, відтак у мене зберігся його номер і контакт на Facebook. І я написала йому SMS і попросила підтвердити, чи справді ця людина представляє французьке видання. І він мені підтвердив. Потім, коли в мене виникли підозри після зустрічі з цією людиною (інтуїтивні моменти, мені це здалося дивним), я ще раз написала Олексію Стукалу у Facebook докладніше, щоб він все пояснив», – зазначає снайперка.

За її словами, це вже була четверта зустріч між ними та кілером, який відрекомендувався французьким журналістом.

«Він так все красиво розписував, що французька редакція хоче зробити цикл інтерв’ю з нами, що вони є дуже зацікавленими у зв’язку з тим, що у Франції до влади прийшли нові демократичні сили. І ми, звичайно, оскільки тішилися ситуацією у Франції, якось повелися, але таку помилку не варто пробачати, оскільки розслаблятися - неприпустимо», – підкреслює жінка.

Також вона наголошує, що кілер з від початку викликав у неї певні підозри, але загалом здавався якоюсь європейською людиною, інтелігентом.

«Він дуже добре спілкувався російською, і це також вразило, але з деяким іноземним акцентом. Він сказав, що вчився у Петербурзі та отримував там журналістську освіту, але, за його словами, це було давно – виходить, у радянський період, оскільки він є достатньо дорослою людиною. І вивчив там так добре мову», – додала Окуєва.

Нагадаємо, як писав «Вголос», У МВС підтвердили, що 1 червня у Києві стріляли в колишніх бійців-добровольців Аміну Окуєву і її чоловіка Адама Осмаєва, якого у Росії звинувачують у замаху на президента Росії Володимира Путіна.

За попередньою інформацією, Осмаєв в результаті стрілянини отримав два поранення. У відповідь Окуєва зробила чотири постріли в нападника.

Станом на ранок стан чеченського добровольця Адама Осмаєва після замаху важкий, він знаходиться в 17 лікарні Києва з переламаними ключицями, пробитими легенями і кулями, які застрягли в хребті.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ