Як говориться в повідомленні, опублікованому на сайті «Єдиної Росії», приводом для такого рішення стало відео, розміщене депутатом в соціальній мережі, повідомляють novosti-n.org.

На відео, названому як «Горіжоп», Мякіна виконує фізкультурні вправи на тлі трун і пам'ятників. 

За словами керівника виконкому Іркутського регіонального відділення партії Світлани Брагиної, дії депутата «дискредитують і завдають шкоди політичним інтересам партії».

«Для нас поведінку Анастасії Мякіної на робочому місці, яка порушує всі загальноприйняті моральні норми, стало неприємною несподіванкою. Це просто неприпустимо. Вважаю, що місцева політрада ухвалила правильне рішення, яке висловлює думку всіх партійців», – зазначила Брагіна.

Мякіна – директор МУП «Побутові і ритуальні послуги».

«Я беру участь в програмі по зниженню ваги. Нам потрібно виконувати щодня вправи і викладати відеопідтвердження. Я робила вправу, яка називається «Горіжоп» в обідню перерву на своєму робочому місці. Не дуже розбираюся в техніці, тому не думала, що це відео стане доступно для широкого загалу», – пояснила вона LifeNews.

Після публікації відео керівник МУП, мер міста Шелехов Валерій Десятов, звільнив Мякіну.

«У житті різні ситуації бувають. Я не можу зараз оцінити мотиви того, що зробила директор муніципального підприємства. Напевно, потрібен якийсь час для усвідомлення, але я хочу сказати, що ця людина більше не працює. З завтрашнього числа. Все буде в рамках чинного законодавства», – заявив мер.

ІА "Вголос": НОВИНИ