Відповідну постанову 16 січня оприлюднив Кабмін.

Згідно з документом, будь-яка особа може перевозити товари, однак їхній еквівалент не має перевищувати 10 тисяч гривень і загальна вага не може перевищувати 50 кілограмів на одну особу.

Однак постанова дозволяє ввезення гуманітарної допомоги, яку надають міжнародні гуманітарні організації. Окрім того, заборона товарообігу не поширюється, зокрема, на електроенергію і на ряд соціально значущих продуктів харчування.

«Дія постанови не поширюється на поставку електричної енергії з тимчасово окупованої території на іншу територію України та/або з іншої території України на тимчасово окуповану територію, що здійснюється відповідно до рішення Ради національної безпеки та оборони України, на поставку з тимчасово окупованої території на іншу територію України товарів, що мають стратегічне значення для галузей економіки та безпеки держави, за підтвердженням Міністерства економічного розвитку і торгівлі, а також на ввезення на тимчасово окуповану територію гуманітарної допомоги, яка надається міжнародними гуманітарними організаціями згідно з переліком, затвердженим Міністерством соціальної політики», – йдеться у постанові уряду.

ІА "Вголос": НОВИНИ