Українці, які користуються електроопаленням, з 1 жовтня будуть платити за електроенергію за пільговим тарифом 90 копійок за кВт-год. Про це повідомляє «Сегодня».

Згідно з документами Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕ), пільговий тариф буде діяти виключно в опалювальний сезон – з жовтня по квітень включно.

При цьому, граничний обсяг спожитої електроенергії за цим тарифом становить 3 000 кВт в місяць. Вся електрика, використана понад цього ліміту, сплачується за стандартним тарифом – 1,68 грн/кВт-год.

Зміни стосуються мешканців приватних будинків з електричними котлами, а також квартир без газопостачання та центрального опалення, які, відповідно, обігріваються електроенергією. Крім того, при наявності двохзонного електролічильника вся електроенергія, яка споживається в нічний час з 23:00 до 7:00, буде оплачуватися за вдвічі меншим тарифом – 45 копійок за кВт-год.

Щоб перейти на пільговий тариф, громадянам потрібно документально оформити зміну типу опалення. Інформація про новий тариф, а також інформація про пільги повинні бути внесені в договір. Наприклад, якщо споживач встановлює електроопалення, він буде мати право розраховуватися за меншим тарифом. В такому випадку буде застосовуватися тариф для населення, яке проживає в житлових будинках з електроопалювальними установками. За таких питань слід звертатися в центри обслуговування клієнтів енергопостачальних компаній у своїх регіонах.

Після завершення опалювального сезону пільговий тариф перестає діяти і населення сплачує за електроенергію за єдиним встановленим регулятором тарифами: до 100 кВт – 0,90грн/кВт-год., понад 100 кВт – 1,68 грн/кВт-год.

ІА "Вголос": НОВИНИ