Про це повідомляється на сайті ДПСУ.

Спецоперація триватиме з 24 квітня по 30 листопада.

«Операція сприятиме стабілізації обстановки не лише на державному кордоні, а й у центральних регіонах країни, так як територіально охопить 15 прикордонних областей (крім зони АТО) та Київ», - йдеться у повідомленні.

Під час проведення операції передбачено раптові дії резервів «Держприкордонслужби» на найбільш активних ділянках кордону та в пунктах пропуску, підвищення щільності охорони державного кордону за рахунок залучення до служби курсантів Хмельницької Національної академії ДПСУ та застосування спільних міжвідомчих груп на шляхах руху правопорушників та в пунктах пропуску.

Також під час операції буде проводитись повітряний моніторинг прикордонних районів та лінії кордону із застосуванням прикордонної (в тому числі безпілотної) авіації, спільні із представниками взаємодіючих структур перевірки суб’єктів авіаційної діяльності поза межами контрольованих прикордонних районів, поїздів (в русі), які рухаються до кордону, місць накопичення контрабандних товарів та вантажів тощо. Крім того, у цей період проводитимуться спільні заходи з охорони кордону із колегами суміжних країн, патрулювання морської та річкових ділянок.

Минулого року під час операції «Кордон-2017» прикордонники затримали понад 300 нелегалів, близько 1860 порушників державного кордону та прикордонного режиму, не пропустили в Україну понад 970 потенційних нелегальних мігрантів.

ІА "Вголос": НОВИНИ