ЛЬВІВ, 30 СІЧНЯ, PRESSTIME.COM.UA – З 2 по 5 лютого у Львові планується масштабна акція протесту за участю вантажоперевізників, водіїв маршруток та таксистів.

Про це у коментарі Presstime повідомив голова Асоціації вантажоперевізників Львівщини Сергій Чепурний.

Пікет загальноукраїнський і проходитиме три дні. Передбачається, що у Львові у ньому візьме участь більше 200 вантажів та низка громадських організацій.

«Буде проводитися загальноукраїнський страйк перевізників. Нас підтримують громадські та профспілкові організації. Візьме учать профспілка Львівських авіаліній, ГО «Трудовий рух «Солідарність», Асоціація вільних профспілок перевізників, тобто маршрутчики, таксисти. Воно проводитиметься майже по всіх регіонах України», - поінформував Сергій Чепурний.

«У Львові в нас планується тільки вантажних машин більше 200 штук. Плюс підключаться таксисти, маршрутчики. Акція триватиме 3 дні. Будуть проходити мітинги в центрі міста. В перший день (2 лютого – ред..) мітинг буде на вул. Б. Хмельницького, куди ми запросили журналістів на 12 годину дня. Стояти будемо до 5 лютого», - додав він.

За словами Сергія Чепурного, мітинг проходитиме також на вул. Городоцькій. Вантажівки розмістяться двома колонами на вул. Б. Хмельницького і одною колоною на Городоцькій.

«Якщо буде більше машин, то ми ще зарезервували місце на Стрийський. Якщо не буде виконано вимог, ми писатимемо нові вимоги. Дамо тиждень часу і поїдемо до Києва, де стоятимемо «до побєди», - зазначив Асоціації вантажоперевізників.

Також Сергій Чепурний пояснив, що саме призвело до продовження акцій протесту.

«Ми не маємо офіційного підтвердження про скасування постанови Кабміну, яку ми вимагали скасувати. На словах кажуть, а документу ми не маємо. Інших вимог ніхто так і не задовольнив. Ми спілкувалися з обласним Держкомпідприємництва. Лишень стискають плечима», - повідомив він.

Як повідомляло агентство, автоперевізники Львівщини розпочали 22 січня попереджувальну акцію протесту, у котрій бере участь понад 100 вантажівок.

Вони вимагають від влади повернення платникам єдиного податку свідоцтва платника ПДВ. А також, врегулювання ситуації з кредитами, оскільки банки не йдуть їм сьогодні на уступки.

ІА "Вголос": НОВИНИ