З відповідною ініціативою 10 жовтня 2017 року під час сесії Львівської облради виступив депутат від фракції ВО «Свобода» Олексій Балицький, повідомляє прес-служба політсили.

«Під час сесії запропонував не розглядати це питання у переліку змін до бюджету, а розглянути окремим питанням 24 жовтня. Відповідно, до цього часу мають створити робочу групу, яка має напрацювати свої позиції. Також й науковці мають мати уже свої відповідні висновки», – зазначив свободівець.

За його словами, на наступній сесії необхідно заслухати Службу автомобільних доріг (в частині будівництва чи перенесення дороги Т 1402), Львівобленерго (в частині забезпечення електроенергією Трускавця), Фонд держмайна, прокуратуру та СБУ. Також окрім надання з обласного фонду охорони навколишнього середовища 1 млн 400 тисяч грн на моніторинг небезпечної ділянки, де стався обвал карстової породи, є й відповідні доручення до уряду щодо створення урядової комісії, куди мають увійти представники робочої групи від Львівщини.

«Важливим є й призупинення дії спецдозволу на користування надрами в частині зміни його режиму експлуатації. Наголошую: якщо копальню №1 будуть експлуатувати тим самим способом, як копальню №2, її доля теж відповідно визначена. Тобто не виключено, що це буде мати катастрофічні наслідки. Але якщо копальня №2 принаймні розташована в полі, то копальня № 1 стоїть у місці, де живуть 20 тисяч людей. Тому тут однозначно потрібно змінити режим експлуатації і внести зміни до цього спецдозволу», – зауважив свободівець.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ