Про це повідомила сьогодні, 26 березня, у Києві на прес-брифінгу з представниками профільних міністерств для регіональних ЗМІ віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, інформує кореспондент «Вголосу». 

Оператори ринку харчової продукції матимуть перевірки щодо того, як вони дотримуються норм цього закону. Слід додати, що запроваджується ще й нова система перевірки. За словами віце-прем'єра, за результатами перевірок виробникам продуктів нараховуватимуть певну кількість балів. За їхньою сумою визначатимуть кількість наступних перевірок. Про проведення перевірок підприємців повідомлятимуть заздалегідь. 

Однак, упродовж року може виникнути одна перевірка і без попередження. Нове законодавство, на переконання Іванни Климпуш-Цинцадзе, максимально унеможливлює корупційну складову перевірок. Адже за результатами кожної перевірки має бути складено акт. Усі ці акти будуть в публічному доступі. Акти перевірки не будуть змінюватися – і таким чином знівелюється корупційна складова. Підприємців, які дотримуватимуться високої якості продукції, рідше перевірятимуть, а кількість перевірок суттєво зменшуватиметься. 

Окрім того, один і той самий інспектор не зможе приходити до одного підприємця двічі. Максимальний штраф для юридичних виробників харчових продуктів досягне 60 тисяч грн.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ