Місцеве видання «Трибуна» пише, що полтавці, які сьогодні проходили Корпусним парком біля Монументу Слави, звернули увагу на те, що з пам'ятника зникли прапори.

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів (питання ЖКГ) Андрій Лямін заявив ЗМІ, що прапори зняли через «непридатний стан»:

«Вони прийшли в непридатний стан, були порвані та втратили свій зовнішній вигляд. Тому представники всіх політичних сил погодилися їх зняти з Монументу Слави. Поки встановлювати нові не планується».

Разом з тим, учасник російсько-української війни, голова Полтавської міської організації ВО «Свобода», депутат Полтавської міської ради Юліан Матвійчук розповів, що міська влада не надто зацікавлена у поверненні прапорів на місце:

«Прапори дійсно були у непридатному стані. Ми не маємо можливості міняти їх раз на декілька місяців, тому що працівники на «вишках» всі працюють через виконком. Ніхто не погоджується на заміну прапорів. Фізично ми не можемо їх замінити, тому прийшли до висновку їх зняти. Якщо знайдемо людей, які не залежать від міської влади, то прапори на Монументі Слави буде поновлено. Ми вважаємо, що поки не закінчена війна на Сході України, прапори повинні там бути».

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ