Про це у коментарі «Вголосу» заявив голова Волинської «Свободи», депутат Волинської облради Анатолій Вітів.

Націоналіст наголосив, що патріотизм Порошенка такий же гібридний, як і його боротьба з корупцією в Україні. А його пробудження пов’язане з наближенням дати виборів.

«Одним з улюблених підступних прийомів президента Порошенка є його бажання «жонглювати» патріотичною риторикою і грати на національних почуттях народу. При чому влада навчилася роботи це без жодних докорів сумління. Ось і зараз президент запропонував денонсувати ряд положень Договору про дружбу з Росією. А ще попросив уряд подумати над тим, як би офіційно припинити участь України в статутних органах СНД.

В мене виникає питання: а що Порошенко робив ці чотири роки? Може він спав чи жив у задзеркаллі? Невже в нього не знайшлося часу на те, щоб денонсувати договір про дружбу з агресором? «Свобода» пропонувала вийти з СНД ще у березні 2014 року, але за 4 минулі роки влада так і не наважилася це зробити. Не дійшли руки у «великого патріота» Порошенка й до заборони торгівлі з тимчасово окупованими територіями України, до розірвання дипломатичних відносин з державою агресором, до конфіскації майна російських компаній в Україні та припинення діяльності російських банків. Навпаки, коли націоналісти проявляли ініціативу в цих питаннях, влада їх не чула. А якщо чула, то називала такі пропозиції провокативними, які не на часі. Виголошувала пафосні до сліз промови. А сама тим часом успішно вела торгівлю з окупантом та набивала кишені».

Анатолій Вітів додав, що патріотизм Порошенка носить такий же штучний гібридний характер, як і його боротьба з корупціонерами та олігархами.

«Тепер, коли невпинно наближається час виборів і винесення вердикту періоду правління Порошенка, на верхах заметушилися. Знову вирішили розіграти карту патріотизму. Але нічого в них не вийде. Бо їхній патріотизм такий же гібридний, оманливий та штучний, як і їхня боротьба з корупцією та олігархією в Україні», - наголосив свободівець

 

ІА "Вголос": НОВИНИ