[media=143901,143902,143903,143904] 

Про це пише місцеве видання te.20minut.ua.

«Відтепер у Тернополі під час усіх урочистих та святкових заходів на державних будівлях та комунальних установах одночасно із синьо-жовтим прапором обов'язково підніматимуть прапор національної революції – червоно-чорний. Ініціатором такого нововведення був міський голова Сергій Надал. Рішення прийняли під час сесії Тернопільської міської ради 2 лютого 2018 року, як відповідь на  ухвалений польським Сеймом закон про заборону пропаганди «бандерівської ідеології». За словами Сергія Надала, попри ухвалення зазначеного закону, Польща, як і раніше, залишиться партнером Тернополя», – йдеться у повідомленні.

У коментарі виданню тернополяни зазначають, що підтримують такі дії міської влади та не розуміють, чому в Львові не вивішують червоно-чорних прапорів.

«Я думаю, що це нехай і дуже своєрідний, але все ж – прояв патріотизму, відчайдушності і сміливості. Бо в Польщі нехай собі хочуть вішають, хочуть – не вішають, але то наша історія – і ми маємо право на цей прапор. Я була здивована, що в Львові відмовилися чи то навіть заборонили червоно-чорний прапор», – сказала тернополянка Ольга. 

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ