Про це повідомляє прес-центр Міністерства охорони здоров'я.

У відомстві зазначили, що вже з початку наступного року кожен пацієнт зможе отримувати первинну допомогу абсолютно безкоштовно в обраного ним сімейного лікаря.

Українцю треба буде обрати сімейного лікаря та укласти з ним декларацію. У такий спосіб пацієнт зареєструється в електронній системі охорони здоров'я E-Health.

«З цього часу уся медична інформація зберігатиметься у вашій електронній медичній картці. Це дозволить лікарю бачити повну картину, історію хвороб та не губити інформацію», – наголосили у МОЗ.

У Міністерстві пояснили, що укласти таку угоду можна в будь-який час, навіть під час першого візиту. Понад те, базові аналізи будуть безкоштовними в амбулаторії сімейного лікаря.

«Якщо сімейний лікар вимагатиме додаткові кошти під час лікування, ви зможете звернутися зі скаргою до Національної служби здоров'я, а також замінити лікаря. Буде розширений перелік ліків, вартість яких за рецептом від сімейного лікаря відшкодовується державою повністю або частково за програмою «Доступні ліки», – підсумували у відомстві. 

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ