Про це повідомляється в Telegram-каналі Mash, пише «Обозреватель».

«За деякими даними, 16-річний Лев Біджаков (справжнє ім'я організатора нападу на школу в Пермі, – ред.) і його друг Олександр вирішили напасти на учнів через образи в соціальних мережах», – йдеться в повідомленні.

Учні школи запевняють, що все сталося через новорічне привітання адміна місцевого пабліка, в якому він написав «з Новим Роком, пси».

«Лева сильно обурило подібне панібратське ставлення до його персони. Будучи прихильниками тематики «Колумбайна» (масове вбивство в школі в США у 1999 році, – ред.), Лев і його друг Саша вирішили провести показову помсту», – йдеться у повідомленні.

Також канал повідомив основну версію у справі про різанину.

«16-річні Лев Біджаков і Олександр Буслідзе спільно організували напад на навчальний заклад. Але в момент атаки між ними виникла сварка, яка призвела до того, що вони кинулися один на одного. Зараз Саша і Лев перебувають в лікарні під конвоєм. У обох серйозні ножові поранення», – йдеться в пості.

Крім того, Mash дізнався про проблеми в родині Біджакова.

«Керівництво коледжу, де навчається організатор нападу на школу Лев Біджаков, пов'язує ситуацію з його родиною. За словами педагогів, показовим є один випадок. Лев прийшов на заняття в абсолютно неосудному стані. Він встиг сказати, що випив пива та енергетиків, після чого прямо на уроці знепритомнів. Його відправили до лікарні. Ніхто з батьків так і не приїхав за ним», – сказано в повідомленні.

Водночас, кількість потерпілих унаслідок збройного нападу на школу зросла до 15 людей, повідомляє «Інтерфакс». З 15 потерпілих 12 було госпіталізовано, стан двох з них, зокрема викладача, оцінюється як тяжкий.

Як писав «Вголос», у російській Пермі сьогодні вранці сталась різанина у школі.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ