Як розповів керівник патрульної поліції України Олександр Фацевіч, з початком року посаду патрульного покинуло близько 400 осіб. За його словами, це досить велике число, повідомляє «Громадське».

«У цьому році за 5 місяців у нас близько 400 поліцейських звільнилися. Це з 15 тисяч. Це багато? 10 – це багато. Хочеться, щоб поліцейські залишалися, хочеться, щоб переводилися в інші підрозділи національної поліції», – сказав він.

Відповідаючи на питання, чому українські поліцейські вирішують шукати іншу роботу, він заявив, що причиною може бути велике навантаження. Зокрема, у великих містах, де необхідно перебувати в режимі постійного патрулювання.

«За 12 годин у нього дуже велике навантаження. Іноді вони виходять і в позаурочний час, коли у нас проходять якісь масові заходи», – пояснив Фацевіч.

Повідомляється також, що екс-патрульні на умовах анонімності відзначають, що одна з причин звільнення – низька заробітна плата.

Підсумовуючи керівник патрульної поліції України додав, що патрульні добре співпрацюють з міською владою в питанні фінансового забезпечення. Однак не у всіх регіонах країни.

«Київська міська адміністрація і міська рада виділяє достатньо грошей по субвенції. У Харкові менше. В деякій мірі допомагає, але хотілося б більше», – розповів Фацевіч.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ