Про це інформує прес-служба Міністерства фінанасів.

«Рішення про додаткову капіталізацію на загальну суму 38,5 млрд гривень було прийнято урядом на засіданні 23 червня 2017 року на підставі пропозицій НБУ, з урахуванням рекомендацій Експертно-аналітичної ради з питань участі держави у статутному капіталі банків та на основі висновку незалежного аудитора – компанії EY», – йдеться к повідомленні.

При цьому на виконання зазначеного рішення у липні 2017 року було здійснено викуп акцій додаткової емісії банку в обмін на ОВДП в обсязі 22,5 млрд грн.

Рішенням Наглядової ради ПАТ КБ «ПриватБанк» від 18 грудня 2017 року затверджена переоцінка об’єктів операційної та неопераційної нерухомості, об’єктів фінансового лізингу та їх вплив на капітал.

«Результати переоцінки свідчать про те, що банк був у гіршому стані, ніж вважалось на момент переходу банку в державну власність, що зумовило необхідність додаткової капіталізації на суму 16 млрд грн», – зазначили у відомстві.

Як відомо, Кабінет міністрів України на засіданні 18 грудня 2016 року на підставі пропозиції НБУ ухвалив рішення про входження держави до капіталу ПАТ КБ «ПриватБанк». Також було ухвалено рішення про додаткову капіталізацію на суму 116,8 млрд грн, яка була здійснена у два етапи у грудні 2016 та лютому 2017 року.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ