Про це повідомив в ефірі проекту  Крим.Реалії член Національної ради України з питань телерадіомовлення Сергій Костинський.

«Зараз закон дозволяє мовлення будь-якою мовою, головне, щоб це були українські передачі, національний продукт, європейський продукт, є відповідна квота європейського продукту. З жовтня мову ведення передач на 75% буде відбуватися саме українською мовою. Ми ведемо мовлення не на ті території, які ми вкрали у Росії, а на ті, які Росія вкрала в України. І українська мова не є проблемною, я кажу вам це як кримчанин. Якщо ви отримуєте доступ до якісної журналістики, то мова не має значення», – зазначив Костинський.

Як відомо, раніше Національна рада України з питань телерадіомовлення видала нові дозволи на тимчасове мовлення за спрощеною процедурою на непідконтрольних територіях у Донецькій області і в Криму. Зокрема, дозволи на тимчасове мовлення отримали: Чорноморська телерадіокомпанія (Чаплинка, Херсонська область), UA: Крим (Чаплинка, Херсонська область), 5 канал (Чаплинка, Херсонська область і Донецька область), телеканал «Прямий» (Донецька область), Вільне радіо (Донецька область), Країна ЧМ (Донецька область).

ІА "Вголос": НОВИНИ