Як повідомоляє прес-служба Генпрокуратури України, кримінальне провадження розпочато за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 206-2 – протиправне заволодіння майном підприємства, установи, організації Кримінального кодексу України.

Генпрокуратурою розслідується кримінальне провадження, розпочате ч. 2 ст. 240 (порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України за фактом незаконного видобутку природного газу.

«У ході перевірки дотримання вимог законодавства у діяльності ПАТ «Державне акціонерне товариство «Чорноморнафтогаз» встановлено, що група осіб у березні 2014 року, використовуючи документи, печатки та штампи вказаного публічного акціонерного товариства, протиправно заволоділа його майном на загальну суму майже 15 млрд грн та в подальшому передала його до незаконно створеного Кримського республіканського підприємства «Чорноморнафтогаз», чим заподіяла державі великої шкоди», – йдеться у повідомленні.

«В свою чергу, службові особи Кримського республіканського підприємства «Чорноморнафтогаз», достовірно знаючи про відсутність у підприємства спеціального дозволу на користування ділянкою надр в період березня – жовтня поточного року, здійснили видобуток природного газу в об’ємі 600 млн м3, чим завдали збитків державі на суму 240 млн грн», – зазнчали в ГПУ.

За результатами проведеної перевірки Генеральною прокуратурою до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості про вчинення вказаних кримінальних правопорушень. Триває досудове розслідування.

ІА "Вголос": НОВИНИ